Workshop Late gevolgen na behandeling nogmaals in programma opgenomen

Met nog 5 weken te gaan is de eerste workshop over Late gevolgen na behandeling volgeboekt.  Veel borstkankerpatiënten lopen – soms nog vele jaren na de behandeling – op tegen de late gevolgen. Daarom is besloten  een extra workshop in het programma op te nemen.

14.00 uur Workshopronde 2: Je hoeft het niet alleen te doen. Wat kan je helpen?

Late gevolgen na behandeling

Meer mensen overleven borstkanker en leven daarna lang(er) door. Hierdoor ontdekken we steeds meer over de mogelijke gevolgen die de behandeling tegen borstkanker op lange termijn kan hebben. Soms kunnen klachten tijdens je behandeling ontstaan. Soms treden ze pas jaren na afloop van je behandeling op. Deze klachten noemen we late gevolgen. Late gevolgen kunnen je belemmeren in je dagelijks functioneren.

De expertgroep late gevolgen van Borstkankervereniging Nederland is al enkele jaren bezig om het bewustzijn rondom deze late gevolgen te verhogen bij patiënten en zorgverleners. Voor meer informatie kijk vooral eens op de website van de Borstkankervereniging.

In deze workshop tijdens het borstkankersymposium op 7 oktober in Kasteel de Vanenburg in Putten schetsen  Ineke Wester en Marie-Louise vd Hoef, patient advocates van de expertgroep late gevolgen kort een beeld welke late gevolgen het meeste voorkomen en wat je er zelf aan kan doen. Herkenning en erkenning.

Wil je deze kans niet missen, schrijf je dan nu in!