Het symposium van Borstkankerpatiënten voor Borstkankerpatiënten.

Auteur: Sabine Wernars


 

Na twee succesvolle borstkankersymposia in 2015 en 2016 zijn de voorbereidingen voor de derde editie van het borstkankersymposium op 7 oktober a.s. weer gestart.

 

De eerste twee edities werden afgerond met een tevredenheidscore van de deelnemers van 8,4. Geen sinecure om ook dit jaar weer zo’n mooie dag te organiseren. Wij zijn daarom ook verheugd dat in 2017 nog nauwer samengewerkt wordt met de Borstkankervereniging (BVN). Samen zetten wij ons weer in om een waardevol programma voor de deelnemers neer te zetten.

Het thema van het symposium: Borstkanker, Tijd om te kiezen!

Wanneer je net gehoord hebt dat je borstkanker hebt, wil je zo snel mogelijk dat er ingegrepen wordt. Immers, hoe eerder, hoe beter is vaak de gedachte.  Dat zal de overlevingskans toch vergroten?  Dat was wel mijn gedachte. Het is echter heel belangrijk dat patiënten zich niet laten leiden door angst en de tijd te nemen om goede keuzes te maken. Om alles op een rijtje te zetten. Welk ziekenhuis, welke behandeling, wat zijn de gevolgen van welke behandeling? Hoe en waar kan ik mij laten adviseren?

Zeker de patiënten die al een aantal maanden en soms zelfs jaren verder zijn, weten dat de late gevolgen van behandelingen van borstkanker grote impact kunnen hebben op het dagelijkse leven. De juiste keuze maken bij elke behandeling die je ondergaat, is ontzettend belangrijk. Alle lezingen en workshops van het borstkankersymposium staan daarom dit jaar in het teken van het thema ‘Tijd om te kiezen’.

 

Kanker & Arbeid

Dit jaar willen we onze deelnemers nog meer informatie geven over Kanker & Arbeid en alle keuzes die daar gemaakt moeten worden. Samen met de werkgroep Kanker & Arbeid zijn we bezig om het programma samen te stellen. Een tipje van de sluier: Kanker & Arbeid wordt vormgegeven in een heus middagsymposium waardoor deelnemers die hiervoor kiezen, alle tijd hebben om elke vraag die speelt, beantwoord te krijgen. Na een plenair deel gaan de deelnemers in kleine groepjes aan de slag, ondersteund door specialisten. Om te zorgen dat het programma helemaal aansluit op de behoefte van de deelnemers, heeft Stichting Jij Speelt de Hoofdrol een enquete verspreid onder de oud-deelnemers van de sessies over Kanker & Arbeid in 2016. Wil je ook meedoen aan deze enquete en zeker zijn dat jouw verhaal meegenomen wordt bij de voorbereiding, klik hier en vul de enquete zo snel mogelijk in.

Op 7 oktober 2017 zijn borstkankerpatiënten, ex-borstkankerpatiënten, partners, collega’s en  betrokkenen  van harte welkom in Kasteel de Vanenburg in Putten. Een groot aantal specialisten, therapeuten en natuurlijk ervaringsdeskundige zullen als vrijwilliger er weer alles aan doen om een prachtige dag met plenaire sessies en workshops te organiseren.

Volg ons via facebook, twitter en LinkedIn voor al het nieuws rondom het symposium op 7 oktober a.s.

Tot 7 oktober!