Skip to content

Vermoeidheid struikelblok voor het maken van plannen

Een zonnige maandagochtend, vanochtend nog werken en voor de middag allerlei plannen. Met vrienden, de kinderen, je partner. Voor een borstkankerpatiënt is het niet ongewoon dat het feest niet doorgaat door de vermoeidheid die toeslaat.

En je bent niet de enige. Ongeveer 90% van alle kankerpatiënten ervaart ernstige vermoeidheidsklachten tijdens hun behandeling. Ongeveer 25% van alle kankerpatiënten heeft een jaar na de behandeling nog last van ernstige vermoeidheidsklachten, waarbij er weinig verschillen gevonden worden in het type kanker of behandelvorm.

Vermoeiheid struikelblok voor het maken van plannen

Vermoeidheidsklachten kunnen een grote, negatieve impact hebben op je werk, je gezin en vooral op je algehele gevoel van welzijn.

Vermoeidheid na kanker

Vermoeidheid na kanker is al jaren een onderwerp van onderzoek, maar wat kun je daar uit halen voor je eigen leven? Veel patiënten krijgen tal van goed bedoelde adviezen aangereikt door hun omgeving: “Doe eens wat meer aan sport” tot “Neem je rust en slaap als je je moe voelt”…

Maar zijn er nu daadwerkelijk dingen aangetoond, die je het beste kunt doen om je energieniveau op te krikken? of dingen die je misschien beter niet kunt doen?

Marlies Peters, werkzaam in het Radboud MC en zelf ervaringsdeskundige, begeleidt deze workshop.

Marlies is al ruim 13 jaar betrokken bij onderzoek naar vermoeidheid en kanker en werk hierin nauw samen met het Nederlands Kenniscentrum voor Chronische Vermoeidheid (NKCV).

Toen Marlies in 2011 zelf de diagnose borstkanker kreeg, heeft het begrip vermoeidheid tijdens de behandelperiode die volgde, wel een andere lading gekregen. Bekijk de indrukwekkende film van Marlies https://www.youtube.com/watch?v=fLfz6PoqXeY

Schrijf je nu in!

De ervaring leert dat de workshop over vermoeidheid snel vol zit dus schrijf u in om teleurstelling te voorkomen.

Benieuwd naar het hele programma, ga naar https://borstkankersymposium.nl/programma-2017/
Wij hopen je op 7 oktober te mogen ontmoeten!