Renate Boerkamp

  Mijn naam is Renate Boerkamp en ik ben yogadocente . In de zomer van 2017 kreeg ik de diagnose borstkanker. Ziek worden terwijl je je gezond voelt, het is helaas wat velen overkomt. Zo ook mij. De afgelopen bijna 5 jaar loopt kanker als een rode draad door mijn leven. Het heeft me van heel dichtbij laten zien hoe kwetsbaar we zijn en nog meer doen beseffen dat ‘Nu’ is wat telt.

  Zo’n tien maanden voordat ik de diagnose kreeg ben ik mijn eigen yogapraktijk ‘ Rust door Yoga’ gestart van waaruit ik met veel plezier yogales geef en workshops ‘Yoga en Wandelen’ organiseer, onder andere in mijn geboortestreek Twente.

  Tijdens het traject van herstel na de operatie en tijdens de chemotherapie heb ik veel aan yoga gedaan. Door middel van yogabeoefening regelmatig bewust aandacht schenken aan mijn fysieke en mentale welzijn heeft mij heel goed gedaan.

  ‘Gehoord worden’, het is een prachtig en veelomvattend thema dit jaar.
  Tijdens dit symposium mag ik een yogasessie verzorgen. Ook in Yoga is ‘gehoord worden’ een onderwerp. Als je borstkanker hebt, dan kun je tijdens of na de behandelingen tegen fysieke beperkingen aanlopen of door vermoeidheid overmand worden. Daarnaast is de mentale belasting vaak groot en ligt (onbewuste) spanning op de loer. Rust en ontspanning zijn juist dan, maar ook na het traject van behandelingen, van groot belang om balans te vinden of in balans te blijven. Luisteren naar je lichaam speelt daarin een belangrijke rol. Yoga kan daarin ondersteunend zijn en helpen het lichaamsbewustzijn te vergroten, spanningsgebieden beter te herkennen en te beter te ontspannen.

  Tijdens dit symposium wil ik mensen graag door middel van eenvoudige yogaoefeningen een stukje rust en ontspanning bieden en daarmee kennis laten maken met een uiterst rustige vorm van yoga, waarbij ‘luisteren naar het lichaam’ centraal staat.

  www.rustdooryoga.nl

  Contact

  We zijn op dit moment niet online. Laat een bericht achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

  0