Michelle van Iersel

Ik ben Michelle van Iersel, Care for Women specialiste

Het raakt me als ik vrouwen zie worstelen met zichzelf door de veranderingen die de overgang teweeg brengt. Er zijn gelukkig oplossingen voor overgangsklachten, maar zoals iedere vrouw uniek is, zal dit heel persoonlijk zijn. Voeding, beweging en ontspanning zijn belangrijke pijlers in mijn begeleiding.

De overgang is een natuurlijke fase in het vrouwenleven, echter door ziekte of erfelijke aanleg kun je daar vroegtijdig en plotseling mee te maken krijgen. In mijn praktijk zie ik ook vrouwen met hormoongevoelige borstkanker. Door de chemokuur en de hormoontherapie zijn zij (vervroegd) in de overgang gebracht. We gaan samen op zoek naar juiste, veilige en praktische oplossingen om ervoor te zorgen dat zij zich vitaler gaat voelen in het dagelijkse leven.

Veel vrouwen gaan ervan uit dat overgangsklachten niet te beïnvloeden zijn. Dit is een misvatting. Zo versterkt stress overgangsklachten. Door stress effectief aan te pakken, kun je de overgang minder heftig laten verlopen en weer lekkerder in je vel komen te zitten.
Tijdens mijn begeleiding hoor ik graag waar de behoefte ligt en geef ik heldere uitleg over wat de overgang precies is, ga ik in op welke omstandigheden invloed op het lichaam en de stemming hebben en wat je daar zélf aan kan doen. Soms volstaan praktische tips, en regelmatig is het heel nuttig om de diepte in gaan. Ik bied steun en een luisterend oor.
Met 2-3 consulten ben je al een flink eind op weg.
In de aanvullende zorgverzekering wordt de begeleiding dikwijls vergoed.

Het thema vrouwen in de overgang loopt als een rode draad door mijn carriere. Vanaf mijn afstudeerscriptie tot aan mijn specialisatie via Care for Women. Op deze manier kan ik mijn hbo-opleiding en werkervaring als oefentherapeut-Mensendieck (lichaamshouding en bewegen, zwangerschapsbegeleiding, osteoporose en chronische stress) in combinatie met voedingsleer goed toepassen in de holistische benadering van vrouwengezondheid.

www.careforwomenhaarlem

Contact

We zijn op dit moment niet online. Laat een bericht achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

0