Femme Zijlstra

  Femme Zijlstra is mammaradioloog in het Alexander Monro Ziekenhuis in Bilthoven. In dit gespecialiseerde ziekenhuis is de radioloog meer dan iemand die de foto’s bekijkt.

  De radioloog heeft hier een belangrijke centrale rol in de onderzoeken en communicatie met de patient. Femme heeft naast haar scherpe kritische blik op de beelden een sterk oog voor de kwetsbare situatie waarin een vrouw zich meldt met haar onzekerheid over de borst. Zo neemt zij de tijd om vanuit het perspectief van de vrouw onderzoek te doen.

  In de echokamer hangt een speciaal meekijkscherm aan het plafond waarop de vrouw mee kan kijken en uitleg krijgt van haar. Femme gelooft in de kracht van “female intuition”. Zij drukt haar patienten op het hart om die intuïtie serieus te nemen en verder te ontwikkelen.

  “Screening en rongenfoto’s maken blijkt regelmatig onvoldoende om borstkanker te ontdekken. De “eigen wijsheid” van de vrouw in kwestie draagt in belangrijke mate bij aan een tijdige en juiste diagnose. En dat is cruciaal voor de behandeling van deze veel voorkomende ziekte.”

  Contact

  We zijn op dit moment niet online. Laat een bericht achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

  0