SANNE ESTHER

Mijn naam is Sanne Esther van Heemskerk en ik ben 31 jaar oud.

Ik sta altijd positief in het leven, ik ben filosofisch en creatief en ik heb een passie voor schrijven. Ik heb twee keer kanker overwonnen en ik heb nu nog een lang traject te gaan. 

In augustus 2005 stond mijn wereld op zijn kop omdat ik een kiemceltumor in mijn buik had van 4.5 kg. Ik was 14 jaar. 4 chemo’s en een operatie verder. Waar ik drie jaar van heb moeten herstellen. Ik hoopte dit nooit meer mee te hoeven maken. In augustus 2020 wordt die nachtmerrie werkelijkheid. Na een borstverkleining vindt de arts een stuk fout weefsel. Ik heb borstkanker, met uitzaaiingen. Ik krijg weer chemo, mijn haar valt weer uit, immunotherapies, hormoontherapie, sentinel node procedure (okselkliertoilet) en ik werd ook bestraald.

Ik heb zelf 3 jaar gewerkt als student radiotherapeutisch laborant. Waarbij ik mensen met kanker bestraalde. Nu ben ik zelf aan de beurt.

Naast dat ik mijn eierstokken verloren ben, verlies ik nu ook mijn borsten tijdens een dubbele mastectomie (borstamputatie) en na flinke ontstekingen, 42 graden koorts en spoed eisende hulp bezoeken is mijn borstkas nu verminkt. De artsen gaan er alles aan doen dit te herstellen maar dit is een traject dat nog lang zal duren. 

Hoe ik deze keer de kanker beleef vertel ik op mijn website www.sanneesther.com

In 2005 heb ik geen dagboek bijgehouden, dus besloot ik dat deze website een visueel dagboek werd. 

Leven met kanker staat centraal in mijn leven, maar het definieert niet wie ik ben. Ik probeer mijn leven tot het volste te leven en te relativeren wat mij overkomt en wat ik hiervan kan leren.