Wil je meedoen met de rondetafelsessie van Ton of een van de andere experts? Schrijf je dan in voor de Kanker en Werk sessie. Op de dag zelf, 15 oktober a.s., meld je je tijdens de registratie aan voor een van deze tafels. Lees dus welke thema’s besproken gaan worden. Inschrijven voor thema’s gebeurt op volgorde van binnenkomst. Wees dus op tijd.

Ton Jenner, BACO

TAFEL I: Late gevolgen van kanker(behandelingen), wat kan ik er mee?

‘Wat zie je er goed uit’, ‘fijn dat het allemaal voorbij is’, ‘wat goed van je dat je de draad weer zo snel oppakt’. Je hebt de behandelingen achter de rug en krijgt veel complimenten van je omgeving. Positief gestemd bespreek je met je leidinggevende hoe je het werk weer zult oppakken. Je begint enthousiast met je re-integratie, je wilt niet falen en hoopt (of verwacht) dat het allemaal weer zo zal gaan als voor je ziekte. En dan merk je na een poosje dat het maar niet wil lukken….. Je bent ’s avonds doodmoe, kunt je niet goed concentreren, vergeet dingen, voelt je lichamelijk slap, gaat slechter slapen, wordt prikkelbaar, angstig en somber. Je sociale leven valt stil en -naarmate de week vordert- sleep je je naar het werk. Tot je ook dat niet meer vol kunt houden. Herken je dit? Of wil je voorkomen, dat je in deze situatie belandt? In het ronde tafelgesprek met Ton Jenner, BACO, zal dit  onderwerp aan de orde komen en krijg je handreikingen hoe je dit proces tijdig kunt herkennen en aanpakken.

Mieke Gelderloos

TAFEL II: Ondersteuning naar (vrijwilligers)werk vanuit het UWV – Mieke Gelderloos – re-integratiecoach bij Stap Nu

Ontvang jij een Ziektewet- of WIA-uitkering via het UWV en wil je weer iets betekenen op de arbeidsmarkt (betaald of onbetaald), dan kan dat. Via het UWV zijn er mogelijkheden om een traject te volgen waarbij je samen met een re-integratie coach gaat onderzoeken wat je wilt en kunt en waarin je begeleidt wordt bij het vinden van een plek die bij je past. Ook als je een eigen bedrijf wilt starten of een opleiding wilt volgen kan het UWV ondersteunen. In deze rondetafelsessie kun je terecht met vragen hierover en vertel ik graag meer over de mogelijkheden die er zijn om je blik weer op de toekomst te richten.

Renée van Garderen

Tafel III: Hoe neem ik de regie tijdens mijn re-integratie? – Renée van Garderen, arbeidsdeskundige bij Bureau C & C

Werk neemt een belangrijke plaats in in ons leven. Als je langere tijd wegens ziekte en behandelingen buiten het arbeidsproces bent geraakt, is het soms lastig om weer een start te maken of de juiste balans te houden. Als werknemer heb je een ander belang dan de werkgever. Praat samen met onze expert en lotgenoten over hoe jij de regie in handen kan nemen en houden.

Jeannette Klop

Tafel VI: “Als je werk – of een belangrijk deel daarvan – wegvalt, wie ben jij dan? – Jeanette Klop – re-integratiecoach bij Bureau C & C 
Hoe kom je erachter wat er dan nog meer – of nog wel – voor jou is weggelegd? Veel mensen ontlenen een belangrijk deel van hun identiteit aan hun werk. Maar net zozeer als jij je ziekte niet bent, ben jij ook je werk niet. Er is meer dan dat! Durf je het aan om daar hardop over na te denken? Meld je dan aan voor het rondetafelgesprek onder leiding van Jeanette Klop”

Herman Sars

Thema V: Wat zijn mijn rechten en plichen en wat mag ik verwachten van mijn leidinggevende en mijn werkgever wanneer kanker bij mij is vastgesteld, maar ook van de bedrijfsarts en het UWV? – Herman Sars, personeelsadvies voor medewerkers.

Wanneer kanker bij je wordt vastgesteld, dan heb je meer aan je hoofd dan je werk. Maar er komt een moment dat het weer erg belangrijk wordt. Maar weet jij wat je rechten en plichten zijn en weet je werkgever dat ook wel? Weten ze met welke impact jij en daarmee ook zij worden geconfronteerd. Ook voor leidinggevenden en Hr-adviseurs is jouw situatie vaak nieuw en weten ze niet hoe zer mee om mogen of moeten gaan. Is het strikt volgen van de regels wel of niet verstandig? Wat is er nog meer mogelijk en verstandig. Voor zowel jou als je werkgever. Heb je vragen over je zou kunnen, mogen of moeten doen of over wat je werkgever nu voor je bedacht heeft? Meld je dan aan voor het rondetafelgesprek onder leiding van Herman Sars 

Marina Franssen

Tafel III: Hoe neem ik de regie tijdens mijn re-integratie en Tafel VI: “Als je werk – of een belangrijk deel daarvan – wegvalt, wie ben jij dan? – Marina Fransen, Directeur Bureau C & C.

Marina kan je tegen komen bij Tafel III en Tafel IV. Marina is een van de moderators van de besloten facebook groep Kanker en Werk van Stichting Jij Speelt de Hoofdrol.