Zorg voor elkaar?

10.30 uur

PLENAIR

Welkom door de voorzitter van Stichting Jij Speelt de Hoofdrol

saskia1
Saskia Koopmans

10.35 uur

Opening door Marcellino Bogers

MARCELLINO BOGERS
Marcellino Bogers

10.45 – 11.05

De kwetsbaarheid van het leven

MARTHA RIJKMANS
Martha Rijkmans

11.05 – 11.30

Rondetafelgesprek onder leiding van Marcellino Bogers over de kwetsbaarheid van het leven met onder andere Ria van Zeelst, Rian Terveer, Mirjam Velting (BVN) en Sanne Esther van Heemskerk.

MARCELLINO BOGERS
Marcellino Bogers

OUTBREAKROOMS

11.30 – 12.30

Triple negatieve Borstkanker. Ongeveer 15% van de mensen met de diagnose borstkanker, heeft een subtype van de ziekte dat ’triple negatief’ wordt genoemd. Buiten degenen die ermee geconfronteerd worden, begrijpen maar weinig mensen wat uitgezaaide triple-negatieve borstkanker betekent. En de impact die het deze agressieve vorm van borstkanker heeft op iemands leven en de behandeling.

Tijdens deze workshop komen een patiënte en arts aan het woord, er is de gelegenheid om vragen te stellen.

RIA VAN ZEELST
RIA VAN ZEELST

11.30 – 12.30

In gesprek over uitgezaaide borstkanker: zorg voor jezelf als je je ‘normaal’ steeds moet bijstellen. Workshop voor mensen met uitgezaaide borstkanker en hun naasten.

MIRJAM VELTING
Mirjam Velting, BVN
Tootje Boutkan
Tootje Boutkan
LETTIE VAATSTRA
Lettie Vaatstra

11.30 – 12.30

Als de diagnose Lobulaire Borstkanker klinkt! In deze workshop delen we (basis)kennis inzake Lobulaire borstkanker. Lobulair is een eigen subtype en heeft een eigen behandelingsplan nodig. In de workshop krijg je de gelegenheid om vragen te stellen.  

THIJS KOORMAN
Thijs Koorman
RIAN TERVEER
Rian Terveer

11.30-12.30

Herkenbaarheid, erkenning en verbondenheid. Voor jonge mensen met borstkanker.

Drie woorden die je leven op de kop zetten. “Je hebt kanker”.
Wat nu? Je bent jong en belandt in de donkerste periode van je leven.
Hoe ga jij in deze donkere periode geluksmomenten ervaren?

Ervaringsdeskundige Sanne Esther vertelt over haar ervaringen met borstkanker op jonge leeftijd. En hoe zij in deze donkere periode van haar leven toch lichtpuntjes bleef ervaren. Ook Julia Braam schuift aan.

Sanne Esther kan je kennen van de KWF commercial ‘Voor het Leven’ en in oktober zal zij verschijnen in de Pink Ribbon campagne. Zij zal gaan vertellen over ‘Gelukkig met kanker’: ervaringen die jullie tips en trucs meegeven om jouw kankerperiode toch wat lichter te maken.

Professional Julia Braam is een jonge oedeem fysiotherapeut me ten Dr. Vodder Academy en heeft een passie voor oncologische revalidatie. Zij gaat jullie vertellen wat er belangrijk is bij oedeem en fit blijven.

Samen met jullie lotgenoten gaan wij in gesprek. Over herkenbaarheid, erkenning en geluk. Ons doel is om jullie met elkaar te verbinden en herkenbaarheid te vinden. Wij vinden het ook fijn om na de sessies ( of tijdens, als je even een pauze nodig hebt) met jou in gesprek te gaan. Lotgenoten vinden en er zijn voor elkaar is het belangrijke deel van er voor elkaar zijn. Omdat het eindelijk weer KAN!

Wie weet kunnen wij samen voor magie zorgen!.

SANNE ESTHER
Sanne Esther van Heemskerk
Julia Braam
Julia Braam

11.30 – 12.30

Introductie op: Hoe ga je als man om met de borstkanker van je vrouw.  For men only – buitenactiviteit.

“Jaap Luikenaar schreef een boek: Man op de mammapoli. Wat als je vrouw borstkanker krijgt en je staat er als man naast. Ook jij als partner stapt een onbekende wereld binnen van chemo, onzekerheid en veranderingen. En ook jij bent boos en verdrietig en moet je toekomstplannen aanpassen. Hoe ga je daarmee om als “man van” en hoe kun je er voor haar – voor je patiënt – zijn, zodat de ziekte- en herstelperiode ook een liefdevolle tijd is? Meer info en blogs op www.manopdemammapoli.nl “

JAAP LUIKENAAR
Jaap Luikenaar

11.30 – 12.30

Kanker en werk – Rondetafelsessies met experts op het gebied van Kanker en Werk. Klik hier voor de volledige beschrijving van de sessies. 

 

Mieke Gelderloos
Mieke Gelderloos
Ton Jenner
Ton Jenner
hermans_sars
Herman Sars
Renee van Garderen
Renée van Garderen
Jeanette Klop
Jeanette Klop


PLENAIR

12.30 – 13.40

Lunchpauze, ontmoetingen, standbezoek, leestafel. Gelegenheid om lotgenoten en bekenden van facebookgroepen te ontmoeten. 

13.40 – 14.00

 Wanneer kanker je gezin treft

IMG_6262
Brigitte Bruin

14.00 – 14.25

Rondetafelgesprek onder leiding van Marcellino Bogers over de invloed van kanker binnen het gezin met onder andere Brigitte Bruin, onze speciale gast Michel de Hond, Ingrid Steenkist en Jaap Luikenaar

MARCELLINO BOGERS
Marcellino Bogers

OUTBREAKROOMS

14.35 – 15.35

Kanker en het gezin 

Een interactieve workshop waarin Brigitte graag met jullie deelt wat ze in de afgelopen 25 jaar heeft geleerd over de impact van kanker in een gezin. Van eigen ervaring, ervaringen van lotgenoten en deelnemers van KASAM-groepen tot en met wetenschappelijk onderzoek.

Want het wordt al vaak benoemd: Bij de diagnose kanker staat meteen je wereld op zijn kop en niet alleen voor jou, maar voor het hele gezin. Eigenlijk voor alle mensen dichtbij: kinderen, ouders, broers, zussen en goede vrienden. En hoe vind je dan SAMEN je weg hierin en wat is hierbij helpend en wat zijn valkuilen? Hoe doe je dat ‘goed’ met elkaar?’ En kun je het ook fout doen dan?

Een workshop waarin je ook zelf aan de slag gaat en handvatten krijgt aangereikt om samen met je meest naasten sterk te kunnen staan in een wereld waarin alles anders gaat. Want samen weten. Voelen, praten en doen is sterk bij kanker!

Deze workshop is bedoeld voor zowel jou als patient, als je naasten

IMG_6262
Brigitte Bruin

14.35 – 15.35

Kanker en mantelzorg 

Als je kanker krijgt, staat je hele leven op z’n kop. Maar niet alleen jouw leven, het hele gezin lijdt eronder. De patiënt krijgt veel hulp aangeboden vanuit het ziekenhuis. Maar wat is er mogelijk voor jouw naasten in de rol als mantelzorger.

Bij wie kan hij of zij terecht? Waar loopt jouw naasten of mantelzorger tegen aan en hoe houdt hij of zij eigen regie?

Al deze vragen komen in deze workshop aan bod. Want ook voor jouw naaste of mantelzorger moet aandacht zijn. Deze workshop staat open voor zowel patiënt als naasten.

Ingrid Steenkist
Ingrid Steenkist

14.35 – 15.35

Hoe ga je als man om met de borstkanker van je vrouw. For men only.

“Jaap Luikenaar schreef een boek: Man op de mammapoli. Wat als je vrouw borstkanker krijgt en je staat er als man naast. Ook jij als partner stapt een onbekende wereld binnen van chemo, onzekerheid en veranderingen. En ook jij bent boos en verdrietig en moet je toekomstplannen aanpassen. Hoe ga je daarmee om als “man van” en hoe kun je er voor haar – voor je patiënt – zijn, zodat de ziekte- en herstelperiode ook een liefdevolle tijd is?  

JAAP LUIKENAAR
Jaap Luikenaar

14.35 – 15.35

Gezondheid/voeding/bewegen/sport bij kanker

De diagnose en de behandelingen ‘overkomen’ je vaak en een eigen rol of dat van naasten is vaak afwezig. Toch zijn er mogelijkheden om die regie te pakken voor je zelf maar ook zeker versterkt door de mensen om je heen. Dat kan een lotgenoot een partner of een vreemde voor je zijn. Wij hopen je te laten zien hoe waardevol dat is.

Lon Claassen_NFtK
Lon Claassen
MIRANDA BOONSTRA
Miranda Boonstra

14.35 – 15.35

Kanker en Werk   

Rondetafelsessies met experts op het gebied van Kanker en Werk.

 Klik hier voor de volledige beschrijving van de sessies.  

Mieke Gelderloos
Mieke Gelderloos
ton jenner
Ton Jenner
hermans_sars
Herman Sars
Renee van Garderen
Renée van Garderen
Jeanette Klop
Jeanette Klop

15.35 – 16.15

Paulette Kreté, auteur van het boek ‘Poepen in het park’ en mede initiator van de early warning scan.

paulette.krete
Paulette Kreté

16.15  

Traditie getrouw gedicht Pearly

Pear Ly
Pearly

16.20 – 17.00

De ontmoeting

Gelegenheid om lotgenoten, leden van facebookgroepen nu eindelijk in het echt te ontmoeten.