Precies 48 weken geleden vond onder dezelfde weersomstandigheden als vandaag, het eerste Borstkankersymposium plaats. Met nu nog vier weken te gaan is het nog te vroeg om te duimen, maar wat zou het heerlijk zijn als ook 8 oktober a.s. weer de zon schijnt en we kunnen genieten van de prachtige omgeving van Kasteel de Vanenburg.

De sprekers en vrijwilligers staan allemaal al in de startblokken om er een prachtige dag van te maken met nog meer workshops en inspirerende sessies.


Het boek is nog niet uitportret in grijs en rood 1

Een van de workshops die wij speciaal onder uw aandacht willen brengen is ‘Het boek is nog niet uit, leven met uitgezaaide borstkanker’.

Tegenwoordig leven mensen met een slechte prognose langer dan bijvoorbeeld 10 jaar geleden. Dit dankzij betere zorg en nieuwe medicijnen. Maar hoe ga je om met het leven na een slechte prognose? Hoe ga je verder? Hoe praat je daarover?

In de film waar tijdens mee gestart wordt, vertellen drie vrouwen openhartig hoe zij hun leven invulling geven, waar ze tegenaan lopen, hoe ze aankijken tegen de eindigheid van hun leven.

Welke hoofdstukken voeg jij toe aan jouw boek? Het is de wens van initiatiefneemster Adrienne Veraart dat de film ‘het boek is nog niet uit ’mensen met uitgezaaide borstkanker ondersteunt in het vormgeven van hun leven, waarbij voorop staat dat iedere patiënt haar of zijn eigen weg kiest.

In de workshop is er voor mensen met uitgezaaide borstkanker en hun partners ruimte om -na het gezamenlijk bekijken van de film- verder met elkaar te praten over de film en over hun beleving van leven met uitgezaaide borstkanker. Adrienne Vergaart zal aanwezig zijn om de film in te leiden en vragen te beantwoorden.