Mijn naam is Martha Rijkmans.
Oorspronkelijk opgeleid als jurist en werkzaam geweest in diverse juridische functies, gooide ik het roer om en startte na een opleiding tot regressietherapeut in 2003 mijn eigen praktijk, waarin ik door de jaren heen veel mensen heb begeleid.

In 2016 en 2018 werd ik met succes behandeld voor borstkanker.
In 2017 startte ik mijn coachpraktijk Leven & Zo, waarin ik vrouwen na hun behandeling begeleid van óverleven naar leven.

Na je behandelingen valt er een gat. Na alle zorg en begeleiding moet je het opeens alleen doen. Pas dan begint het échte herstel.
Als therapeut en coach had ik veel tools en die heb ik voor mijzelf ingezet.
Daarom kan ik nu volmondig zeggen dat ik weer écht leef. Dat ik blij ben met mijn leven, ook al is het niet meer precies zoals voor die tijd.
En ik vertrouw erop dat ik dat wat het leven mij brengt, aankan.

Mijn levensmotto is ‘Leven is dansen met de eindigheid’.
In het licht van de eindigheid verandert het leven. Het besef van de eindigheid heeft gemaakt dat ik mij zowel van de kwetsbaarheid als van de kostbaarheid van het leven bewust ben.

Met Leven & Zo wil ik vrouwen op weg helpen om het leven weer op te pakken.
Zich weer onbezorgd blij te voelen en te genieten van het leven.
Je kunt de tijd niet terugdraaien, net doen alsof het niet gebeurd is.
Maar je kunt er wel voor zorgen dat je iets van je leven maakt.
Want al je ervaringen, positief en negatief, maken je tot een levens-wijzer mens.

Je kan het leven niet controleren, sommige dingen gebeuren gewoon. De belangrijkste vraag is “hoe ga je om met dat wat je is overkomen?” Het antwoord op die vraag is het verschil tussen óverleven en leven.