MARCELLINO BOGERS

Marcellino Bogers, kritisch, humoristisch en deskundig op het gebied van de gezondheidszorg.

Marcellino ging de verpleging in toen hij 17 jaar en 7 maanden was (wat toentertijd de minimumleeftijd was). Als ziekenverzorger, verpleegkundige, docent, leidinggevende en actievoerder was hij 16 jaar lang actief binnen de ziekenhuizen. Samen met collega’s zorgde hij er eind jaren tachtig voor dat de onvrede over o.a. de werkdruk en de te lage beloning de spoelkeuken en de koffiekamer uitknalde. De opstand van de verpleging leidde tot de oprichting van NU’91, de beroepsorganisatie van de verpleging.

Als beleidsmedewerker van NU’91 organiseerde Marcellino een aantal spraakmakende symposia, op vrijwel al deze congressen nam hij tevens het dagvoorzitterschap voor zijn rekening. Van 2000 tot 2011 was hij als congresontwikkelaar werkzaam bij Elsevier Gezondheidszorg/Reed Business.

Op 1 november 2011 is Bogers een eigen congresadvies- en organisatiebureau begonnen, Congressen MetZorg. Congressen organiseren doet hij nog steeds met passie en zijn bemoeizucht met de zorg is er niet minder op geworden. Hij zet ook als dagvoorzitter zijn handtekening en zijn statements en onderzoeken leiden niet zelden tot Kamervragen en krantenkoppen.

Marcellino spreekt als geen ander de taal van verpleegkundigen en verzorgenden en weet als spreker, dagvoorzitter en/of discussieleider op elk congres met zijn humor, kritische stellingname en orginele werkwijze een levendige discussie uit te lokken en de afstand tussen publiek en sprekers te verkleinen. Zonder moeite stoft hij onderwerpen af, stelt de juiste vragen, legt verbindingen en verdiept. Hij maakt direct contact met de zaal, een forumdiscussie leidt bij hem altijd tot een spetterend vuurwerk. Hij gebruikt humor als vervoermiddel en weet hiermee een zaal los te krijgen en te verleiden tot uitspraken.