Ik ben Maaike Buurman en ik ben psychosociaal therapeut, gespecialiseerd in hypnotherapie. Ik studeerde aan academie Hypnos in Bussum waar ik de 5 jarige opleiding heb afgerond.

 

Als jong meisje werd ik geconfronteerd met borstkanker toen dat geconstateerd werd bij de moeder van mijn beste vriendin. Dat was nog in een tijd dat er veel minder aan te doen was dan nu. Op dit moment heeft een dierbare vriendin van mij borstkanker, zij zit midden in het proces en het is nog erg spannend.

 

Wanneer je ziek bent, wordt je leven logischer wijs nogal in beslag genomen door alles wat met jouw ziek-zijn te maken heeft. In dat proces zou je zomaar kunnen vergeten wie jij bent los van de ziekte. Je hebt namelijk de ziekte, je bent de ziekte niet. Door ook weer aandacht en ruimte te geven aan jouw eigen, gezonde deel, kun je jouw krachtbronnen herontdekken en zo het proces ondersteunen. Zo kun je de grip op je leven weer terug pakken, de regie weer in eigen handen krijgen.

 

Als hypnotherapeut help ik je jouw eigen oplossingen te vinden door je naar je onbewuste te leiden. De oplossingen die iedereen daar zelf bij zich draagt zijn op maat gesneden en passen dus precies bij jezelf.

 

Ik heb het geluk op Terschelling te mogen wonen. Daar organiseer ik samen met mijn compagnon Maud de Rooij 5-daagse therapieretraites. Voor meer informatie kun je eens kijken op de website: www.therapieretraite.nl

 

Tijdens mijn sessie op het onlinesymposium op de 24ste laat ik je een klein beetje proeven van wat hypnotherapie voor je zou kunnen betekenen.