Waarom deze website www.mannenmetborstkanker.nl?

Borstkanker komt ook bij mannen voor. Informatie specifiek over borstkanker bij mannen, is lastig te vinden. Veel van de informatie over borstkanker is gericht op vrouwen.De nieuwe website www.mannenmetborstkanker.nl heeft als doel de kwaliteit en toegankelijkheid van informatie voor iedereen die op zoek is naar informatie over borstkanker bij mannen te verbeteren.

Deze website kan worden gebruikt als een ‘wegwijzer’ voor patiënten, naasten, medische professionals en onderzoekers die op zoek zijn naar informatie over borstkanker bij mannen.

Lancering tijdens borstkankersymposium

Tijdens het Borstkankersymposium op zaterdag 7 oktober in Putten is er speciaal voor mannen de workshop: “Waar hebben mannen met borstkanker behoefte aan?”

Tom Bootsma, onderzoeker zal vertellen over de resultaten van het project: Optimale voorlichting en zorg voor mannen met borstkanker.

De workshop zal geleid worden door gespreksleider en ervaringsdeskundige Frans Bon.
Er is ruimte om ervaringen met elkaar te delen en vragen te stellen. Aan het eind van de workshop zal de website www.mannenmetborstkanker.nl worden gelanceerd. Meer informatie over de workshop tijdens het borstkankersymposium en inschrijven, klik hier.
Vanaf dat moment is de website online en voor iedereen te benaderen die informatie over mannen met borstkanker zoekt.

De workshop is alleen toegankelijk voor mannen die zijn behandeld voor borstkanker.


www.mannenmetborstkanker.nl is een initiatief van onderzoekers van het AVL en UMCU. De website is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met patiënten, professionals en onderzoekers en financieel mogelijk gemaakt door Pink Ribbon.