Karin van den Burg

Mijn naam is Karin van der Burg, fysiotherapeut sinds 1994. Ik heb mijn eigen, kleinschalige fysiotherapiepraktijk in Leeuwarden waar ik met veel plezier samenwerk met mijn collega Wilma. Om meer verdieping te krijgen in mijn werk, heb ik de 4-jarige masteropleiding oncologiefysiotherapie gevolgd. In 2018 heb ik deze afgerond. Tijdens deze opleiding kennis opgedaan over de ziekte, de medische behandeling en de gevolgen daarvan en de psychosociale aspecten.

De reden om mee te werken aan het Borstkankersymposium is dat ik in de praktijk merk dat er veel vragen zijn en onbekendheid is over bewegen en trainen bij kanker, tijdens de behandelingen en daarna. Dat is jammer, want bewegen en trainen heeft veel voordelen voor mensen die kanker hebben (gehad). Net als voor iedereen overigens. Het Borstkankersymposium is een mooie gelegenheid de onbekendheid weg te nemen en vragen die er leven te beantwoorden.

Dat het Borstkankersymposium voor vrouwen met borstkanker wordt georganiseerd door vrouwen die zelf borstkanker hebben (gehad) spreekt mij erg aan.