Julia Braam

Hallo, ik zal mij even voorstellen. Mijn naam is Julia Braam en ik ben fysiotherapeut en gepassioneerde oedeemtherapeut. 

Ik ben afgestudeerd aan de dr. Vodder academie, dr. Vodder is de grondlegger van manuele lymfedrainage technieken. Als oedeemtherapeut maak ik gebruik van; manuele lymfedrainage, zwachtelen of lymfetaping en oefentherapie. Ook werk ik samen met verschillende (zorg)professionals om de cliënt optimaal te helpen.

Als oedeemtherapeut zie je veel borstkanker patiënten. Toen ik fysiotherapie studeerde aan de Hogeschool van Amsterdam, wist ik vrij snel dat ik iets in de oncologie wilde doen; het liefst oncologisch fysiotherapeut. Ik heb dan ook een extra vak gedaan in deze richting en mijn eindscriptie ging over kinderen met leukemie in combinatie met beweeginterventies.
Uiteindelijk ben ik met veel plezier oedeemtherapeut geworden en behandel ik ook de oncologische doelgroep. Het is mijn passie om een cliënt optimaal te helpen van intensief behandelen met onder andere manuele lymfedrainage tot het einde waarbij ik informatie geef over compressiemateriaal.

Waarom ik op jonge leeftijd al wist dat ik als fysiotherapeut in de oncologie wilde werken, komt voort uit de bewondering voor het holistische aspect waar je mee te maken hebt. Het is niet alleen het fysieke, maar zeker ook de unieke psyche van de mens. Het zichtbare resultaat van oedeemtherapie in combinatie met goede, diepgaande gesprekken maakt mijn vak een pracht vak. Het mooiste en puurste is de sfeer die je als therapeut kan overbrengen en de connectie die je samen hebt, als een persoon zich bij mij op zijn/haar gemak voelt en aanvoelt dat alles bespreekbaar is is goud waard.

“Het zichtbare resultaat van oedeemtherapie in combinatie met goede, diepgaande gesprekken maakt mijn vak een pracht vak”.