Josha Louwerse

Ik ben Josha Louwerse en ik werk al ruim 22 jaar in de geestelijk gezondheidszorg. Sinds 2008 werk ik binnen de afdeling Persoonlijkheidstoornissen als DGT therapeute en Cognitief gedragstherapeutisch werker io. Tevens begeleid ik mensen vanuit de seksuologische hulpverlening.

In 2016 kreeg ik de diagnose borstkanker. In 2 weken tijd draaide mijn actieve leven waarin ik 36 uur werkte, moeder was van 5 kinderen, partner was en familielid/vriendin was, om naar een kleine overzichtelijke wereld waarin het thema ‘behandelen en herstel’ voorop stond.

Mijn rollen die ik zo lief had en heb, kregen een andere invulling. Zeer zeker niet minder waardevol, maar wel anders. Ik moest mijn tijd en energie zorgvuldig verdelen. Ik kwam mezelf tegen en ging meerdere keren het gesprek met mijzelf aan.

Inmiddels draait mijn leven weer de goede kant op en kan ik de nog altijd mooie rollen van partner, moeder, familielid en vriendin én werknemer weer grotendeels vervullen. Ik geniet er enorm van!

Ik ben actief betrokken bij de facebookgroep; Borstkanker lotgenoten “steungroep voor mensen met borstkanker”. Ik merk regelmatig bij lotgenoten dat ze worstelen om hun leven weer op de rit te krijgen. Ik hou er van om de drempel laag te houden, zodat in principe alles bespreekbaar kan zijn. Ook op seksueel vlak liggen er geregeld vraagstukken bij de lotgenoten om mij heen. Vanuit mijn werk en inmiddels ook vanuit eigen ervaring wil ik graag het gesprek met je aan gaan.