gerrit jan veldhuis

Ik ben 55 jaar en ben sinds 2002 werkzaam in het Antonius Ziekenhuis te Sneek en Emmeloord als internist-hematoloog/oncoloog. Geneeskunde heb ik gestudeerd in Groningen aan de RUG. Daarna heb ik promotie-onderzoek gedaan bij de afdeling medische oncologie van het UMCG. In 1997 ben ik gepromoveerd op een onderzoek naar IL-3 en IL-6. In 1995 ben ik met mijn opleiding begonnen in het MCL te Leeuwarden en deze heb ik vervolgd in het UMCG. Na de voltooiing van de opleiding ben ik in het UMCG blijven werken op de afdeling hematologie. Door mijn eerdere werk bij de medische oncologie had ik ervaring met oncologische problematiek wat goed van pas kwam toen ik in Sneek begon met werken. In 2016 heb ik nog 9 maanden op de afdeling medische oncologie van het UMCG gewerkt, waarna ik me dubbel kon laten registreren. Zowel voor de oncologie als voor de hematologie.

Mijn praktijk bestaat vooral uit oncologische patiënten. Voor mijn werk ben ik lid van het Fries oncologisch netwerk FROHON en van de landelijke werkgroep CLL. In Friesland zijn plannen om een Fries Borstkanker Centrum op te richten.