Borstkankersymposium 2017

Tijd om te kiezen.

Tijd om te kiezen!

7 oktober 2017 vond de derde editie plaats in Kasteel de Vanenburg in Putten. Het symposium ‘Van patienten voor patienten’ stond in het teken van Tijd om te kiezen. Welke keuzes zijn er? Waarom is bewust kiezen als je te maken krijgt met borstkanker zo belangrijk? En soms ook zo lastig? Je hoeft het niet alleen te doen! Wat kan helpen en welke ondersteuning is er?

Wanneer je net gehoord hebt dat je borstkanker hebt, wil je misschien zo snel mogelijk dat er ingegrepen wordt. Immers, hoe eerder, hoe beter.

De tijd nemen om samen met je zorgverleners mee te beslissen over je behandeling kan dan ver van je af staan. Toch is het goed om de tijd te nemen om alles op een rijtje te zetten, stil te staan bij wat belangrijk is in je leven en dat mee te nemen in gesprekken over behandel- en nazorgkeuzes. Bij borstkanker zijn er vaak veel keuzes en zo wordt het mogelijk dat de uiteindelijke beslissing zo goed mogelijk past bij jou, je voorkeuren, je leven. Dat geeft vertrouwen en grip!

Borstkankersymposium 2017

Een op de zeven vrouwen krijgt te maken met borstkanker. Ook bij mannen komt deze vorm van kanker in toenemende mate voor. Steeds meer mensen overleven borstkanker en leven daarna lang(er) door. De mogelijke gevolgen van de behandeling van borstkanker op de lange termijn worden daardoor ook meer zichtbaar. Sommige klachten ontstaan al tijdens de behandeling, andere treden soms pas jaren na de behandeling op. Het Borstkankersymposium stond dit jaar in het teken van ‘Tijd om te kiezen’ en was voor iedereen die te maken heeft met borstkanker en de (late) gevolgen van de behandeling en voor naasten. Deelnemers betaalden slechts € 20 voor het programma, parkeren, lunch en koffie/thee. Tevens ontvingen deelnemers een goodiebag.

Dit waren de sprekers

Middagsymposium Kanker & Arbeid

Tijdens de behandeling van borstkanker, en ook daarna nog,  zijn er zoveel keuze momenten. Ook als het gaat over werk en re-integratie. Wil je tijdens de behandeling blijven werken? Wat lukt en kan? Wat moet je regelen en wie kan je daarbij helopen? Mogelijk ben je tijdens de behandeling een tijdje uit de running. Wat doe je wanneer je start met re-integreren.  Stichting Jij Speelt de Hoofdrol besloot om naast het Borstkankersymposium, separaat een middagsymposium te organiseren over Kanker & Arbeid. Deelnemers konden kiezen om het borstkankersymposium te combineren met het middagsymposium.

 • For me the borstkankersymposium brought me knowledge that gives me the power in fighting cancer. The more you know, the easier it is. Less fear and I can plan ahead.

  Alan Herbert Author of The Pink Unicorns of Male Breastcancer
 • “Hoe hervind je je plek in de samenleving? Praat over mogelijkheden in plaats van de onmogelijkheden. Hou rekening met de grillen van kanker. Een symposium als het Borstkankersymposium draagt bij aan een open communicatie over kanker & arbeid. "

  Lodewijk Asscher Tweede Kamerlid
 • “Juist voor mensen die niet op de website van de Borstkankervereniging kijken en die niet naar dit soort bijeenkomsten gaan is het heel erg belangrijk dat ze toch van dit soort initiatieven horen zodat ze de volgende keer misschien toch een keer gaan nadenken van misschien moet ik daar eens wat meer zelf initiatief gaan nemen”.

  Arjen Witkamp Oncologisch Chirurg UMCU (spreker)
 • Afgelopen zaterdag heb ik ervaren als een warm bad. Wat een goed initiatief was dat om dit symposium te organiseren! Uit ervaring weet ik een beetje wat er komt kijken bij een dergelijke organisatie; echt petje af hoor! Ik ga ook zeker in mijn omgeving [Rivierengebied] jullie initiatief promoten, zodat er volgend jaar veel meer stoelen bezet zijn. In Gorinchem was men niet op de hoogte; via ‘t VU werd ik er op gewezen. Ik zie met belangstelling uit naar de informatie op jullie site.

  Hanny Vreekamp Spijk
De inhoud
De inhoud
Interactieve workshops met ervaringsdeskundigen en specialisten
Relevante thema’s waar u direct iets aan heeft
Genoeg rust momenten om de informatie te verwerken en met lotgenoten over van gedachten te wisselen
Ook uw partner is van harte welkom
Mogelijkheid tot deelname Middagsymposium over Kanker & Arbeid
De beleving
De beleving
Gezonde en heerlijke lunch
Uitstekende sfeer en laagdrempelig
Veel service en begeleiding op de dag zelf door een zeer gemotiveerde groep van vrijwilligers
Ophaalservice mogelijk vanaf station Putten
Prachtige locatie in een mooie rustgevende omgeving
Gratis parkeergelegenheid

Onze donateurs

Onze standhouders

Onze partners

Bekijk hier het verslag van  Borstkankersymposium 2016 in een prachtig online magazine.

borstkankersymposium-2016-magazine

Bekijk hier het verslag van het Borstkankersymposium 2016 via deze mooie video impressie.

Contact

We zijn op dit moment niet online. Laat een bericht achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

0