Ik ben Christel Zwemmer en samen met mijn man en studerende zoon woon ik in Santpoort-Zuid. Als Outdoor Lifecoach en Mindfulness & Zelfcompassietrainer ben ik verbonden aan Coach Connect. Dagelijks ervaar ik wat liefdevolle begeleiding, mindfulness en zelfcompassie voor een ander kan betekenen. Zie voor meer informatie de website www.coachconnectbijkanker.nl 

Eind 2016 ben ik getroffen door borstkanker. Hierdoor heeft het jaar 2017 voor mij in het teken van ziek zijn en herstel gestaan. Met compassievolle zelfzorg heb ik weer balans in mijn leven en weet ik als geen ander hoe belangrijk Mindfulness, (zelf)compassie, liefdevolle begeleiding is.


Na de diagnose borstkanker verandert je hele wereld. En geef maar toe: niemand wil de enorme veranderingen, die je ongevraagd krijgt opgelegd. Maar de diagnose is een feit. Veel mensen worden na de diagnose overvallen door heftige emoties: angst, zorgen, somberheid, vermoeidheid, boosheid, verdriet, pijn. Vaak heb je dan behoefte om in alle rust en mildheid stil te staan bij jezelf en bij wat nu van belang is voor jou en je omgeving. Aandachtig stil staan bij wat er hier en nu in je omgaat, vraagt moed. Door Mindfulness leer je onder andere effectiever om te gaan met stress rond kanker en grip op je ronddolende geest te krijgen.


Mindfulness betekent opmerkzaamheid of aandachtigheid van het huidige moment, zonder een oordeel. Je bewust te zijn van je huidige ervaring. Door vaker je aandacht te sturen, neem je afstand van rondtollende gedachten. Je kunt je beter concentreren en je ontspant gemakkelijker.


Mindfulness helpt je bewuste pauzes in je dagelijks leven in te bouwen. Zo sta je meer stil bij wat je ervaart en maakt daar bewuste keuzes in – in plaats van automatisch te reageren. Hierdoor vang je stressprikkels eerder en beter op. Je gaat anders om met gedachtepatronen die somber en angstig maken. Zo zul je je minder geleefd voelen en kun je beter je grenzen bewaken.


Het is mijn passie en missie om iedereen een waardevol leven te laten leiden. Jou te leren omgaan met de ongemakken die zich hebben aangediend en de mentale weerbaarheid te versterken.

Mindfulness is not difficult, we just need to remember to do it!