RIA VAN ZEELST

Ria van Zeelst, 62 jaar, getrouwd, geen kinderen (maar eigenlijk wel: de 3 kinderen van mijn, aan acute leukemie overleden, zus in september 2012).

Mei 2012 Borstkanker met direct uitzaaiingen in botten (borstbeen, rib, beide heupen en later ook beide bovenbenen). Borstamputatie links.
Vrijdag de 13e juli 2012 overleed mijn moeder en 7 weken later mijn zus en allerbeste vriendin Jacqueline.
 
Met erg veel verdriet van de familie, uiteraard toch verder met mijn behandeling.
Alle hormoontherapieen doorlopen. Tevens beide heupen bestraald.
Biopten voor de Hartwig Foundation laten afnemen, bedoeld voor de generatie na mij.
Meegedaan aan de Radium223 studie, om te onderzoeken of bestralen van binnenuit bij borstkanker met uitzaaiingen in de botten, ook een mogelijkheid zou kunnen zijn. Mannen met prostaatkanker met uitzaaiingen in de botten kregen deze behandeling al.
 
2018 Verdachte plek op hoofdhuid. Na biopt bleek dit te gaan om een metastase die vanuit een tumor in de andere borst kwam. Dit keer triple negatief met ook uitzaaiingen in long en lymfeklieren hals.
Borstamputatie rechts, omdat de tumor door de huid dreigde te groeien.
Prognose: slecht. Anderhalf tot hooguit 2 jaar.
18 Taxol toedieningen en daarna 6 AC kuren gehad, maar augustus 2020 helaas uitbehandeld. Mijn oncoloog had in mei van dat jaar al kontakt gelegd met het AVL over mogelijke deelname in de DRUP-studie. Mijn eerder gegeven biopten werden nader onderzocht en daaruit bleek dat ik in aanmerking kwam voor deze studie en de immuuntherapie Pembrolizumab zou kunnen krijgen! Voor aanvang studie wederom biopten laten afnemen als zijnde ‘nulmeting’ voor de studie en september 2020 gestart met de immuuntherapie Pembrolizumab met ongelooflijk goed resultaat!!
Tot op heden werkt dit middel verbluffend goed bij mij. Ik voel me goed en we zijn superblij en dankbaar voor dit wondermiddel!
 
Ik heb 2 facebookgroepen opgericht: de eerste is Uitgezaaide Borstkanker Lotgenoten, 5 jaar geleden samen met lotgenootje/naamgenoot Ria. Toen ik er in 2018 triple negatieve borstkanker bij kreeg, heb ik ook de groep Uitgezaaide Triple Negatieve Borstkanker Lotgenoten opgericht.
 
Ik vind het erg belangrijk dat lotgenootjes met hun oncoloog de mogelijkheid van eventuele studies bespreken én ook biopten laten afnemen voor de Hartwig Foundation (of andere onderzoeksinstantie)! Voor de generatie na jou en misschien heb je er zelf later ook nog wat aan, zoals bij mij het geval is!