Paulette Kreté (1959) is geboren en getogen in ’s-Hertogenbosch. Destijds is ze voor haar studie naar Eindhoven verhuisd. Paulette is ‘gepokt en gemazeld’ in het Middelbaar Beroepsonderwijs. Verknocht als ze is aan de Brainport Regio, is ze in Eindhoven blijven hangen. Hier helpt ze ondernemers met hun online marketing.

Ze woont samen met haar partner Tom Sanders. Tom is ondernemer en heeft een unieke expertise in 3D scanning- en fotografie. Paulette heeft haar hele leven onderwijs en ondernemen met passie gecombineerd. In 2019 blijkt ze borstkanker te hebben die niet te zien is op mammografie.

Tijdens haar behandeling in het Catharina Kankerinstituut, ontmoet ze twee jonge vrouwen. Paulette is verbijsterd als blijkt dat jonge vrouwen nooit gescreend kunnen worden op borstkanker. Wanneer haar partner Tom een nieuwe vorm van borstkankerscreening bedenkt, de Early Warning Scan (EWS), sticht zij de stichting YvYa, bewust van borstkanker. De naam verwijst naar de twee jonge lotgenoten.

Haar missie is dat vrouwen zelf het heft in handen nemen. Ze wil samen met de vrouwen van YvYa, nieuwe wegen vinden om borstkanker in een vroeg stadium te ontdekken met behulp van de EWS. Toegankelijkheid voor alle vrouwen staat bij haar hoog in het vaandel!


#wedoitforthegirls
Paulette vindt het heel prettig als mensen haar onderbreken met vragen. Improviserend is Paulette in haar kracht en gaan de toehoorders tevreden naar huis met antwoorden op alle vragen die ze hebben. Geen vraag is te gek. Vanzelfsprekend houdt ze wel haar leidraad aan en kunnen vragen later in de voordracht beantwoord worden.