LETTIE VAATSTRA

In januari 2018 besloot ik te gaan voor een betere balans tussen werk en privé en veranderde om die reden per 1 juli van baan. Na er vier weken gewerkt te hebben, voelde ik tijdens de zomervakantie een knobbel in mijn borst. Foute boel bleek, ik kreeg de diagnose uitgezaaide borstkanker. Ik ben blij en dankbaar dat de eerste therapie nog steeds goed aanslaat, maar wat is er veel veranderd in mijn leven! Ik kwam in de IVA en moest op zoek
naar een hele andere balans in mijn leven, mijn ‘nieuwe normaal’. Dat is me zeker niet meegevallen, maar heb met hulp zeker grote stappen gezet.
Ik ben 56 jaar en woon samen met mijn man op de Veluwe. We hebben twee kinderen, die allebei studeren. De jongste woont nog thuis. Sinds 1,5 jaar hebben we een hond die voor veel gezelligheid zorgt, invulling geeft aan mijn dag en mij actief houdt. Daarnaast doe ik divers vrijwilligerswerk voor de BVN.
Ik heb zelf steun ervaren door te praten met lotgenoten van de BVN op het symposium in 2019. Zij waren voor mij een voorbeeld dat het mogelijk is om verder te leven met de diagnose uitgezaaide borstkanker. Daarom ben ik blij dat ik nu een bijdrage kan leveren aan de workshop ‘Zorg voor elkaar!’.