Ik ben Brigitte Bruin. Oorspronkelijk was ik leerkracht en intern begeleider in het basisonderwijs. Daarna heb ik jarenlang trainingen voor kinderen gegeven in sociale vaardigheden, KIES en faalangst. De laatste jaren coach ik onderwijsprofessionals en geef ik allerlei trainingen in het onderwijs. Tijdens mijn opleiding tot psychosociaal hulpverlener/coach ben ik afgestudeerd op het onderwerp coachen bij kanker. Sinds 14 jaar begeleid ik mensen met uitgezaaide borstkanker in een lotgenotengroep.

Zelf had ik 20 jaren geleden kanker. Ik was toen 37 jaar oud en had 3 zoons van 2, 5 en 7 jaar oud. Dat had veel impact op ons gezin. In die tijd waren er nog niet veel mogelijkheden om informatie te halen en te delen met lotgenoten in dezelfde levensfase als ik. Daarom ben ik toen lotgenoten avonden voor jonge vrouwen gaan organiseren.
Ik geloof in de kracht die je met en bij elkaar kunt vinden om kanker een plaats te geven in je leven. Daarom geloof ik in Kasam. Bij Kasam kunnen kinderen, als lotgenoten, met en van elkaar leren over kanker in hun gezin en wat het met hen doet. En ook jij als ouder kunt met hen en andere ouders delen en leren met en van elkaar.
Saskia en ik bieden onze deskundigheid, aandacht en vertrouwen. Je hoeft hier als ouders en kinderen niet alleen in te staan. Kanker brengt al genoeg onzekerheid.