Renate Boerkamp

Renate Boerkamp is yogadocente en heeft sinds 2021 haar eigen praktijk in Oldenzaal. Na haar docentenopleiding heeft ze zich de afgelopen jaren toegelegd op yoga voor mensen die in hun gezondheid zijn geraakt. De basis van de yoga die zij geeft is rust en een lage lat.
Zelf kreeg ze in 2017 de diagnose borstkanker, twee jaar na het overlijden van haar partner die aan de gevolgen van deze ziekte is overleden. Renate is moeder van een zoon. Naast yoga en het schrijven van blogs en gedichten over bewustwording zet Renate zich in voor het Inloophuis voor kanker in Twente, De Nije Stichting.


Tijdens dit symposium zal Renate ingaan op het belang van ontspanning en zelfzorg in het dagelijks leven na de diagnose kanker. Yoga kan een hele mooie aanvulling zijn op behandelingen in het ziekenhuis en daarnaast een ingang zijn om in het dagelijks leven na de diagnose zelf aandacht te besteden aan bewustwording en ontspanning. Tijdens de sessie zal ze deelnemers tijdens een korte bewustwordingsoefening meenemen in yoga.