Lindsay Angus

Ik ben Lindsay Angus, arts-onderzoeker bij de afdeling interne oncologie in het Erasmus MC Kanker Instituut.

Mijn promotie onderzoek richt zich onder andere op de DNA-analyse van uitzaaiingen van patiënten met borstkanker. In de CPCT-02 studie is tumorweefsel van patiënten met uitgezaaide borstkanker verzameld. Het tumor DNA van deze uitzaaiingen hebben we geanalyseerd en de resultaten van deze eerste analyse hebben we eind 2018 gepresenteerd op het San Antonio Breast Cancer Symposium.

De belangrijkste bevinding van dit onderzoek is dat we op basis van de DNA-analyse van de uitzaaiingen groepen van patiënten hebben kunnen identificeren die mogelijk baat zouden kunnen hebben van specifieke therapieën.

Het is zaak dat we deze gegevens gaan gebruiken om nieuwe klinische studies op te zetten waarin we kunnen bestuderen of behandelingen op basis van DNA-profielen daadwerkelijk zullen leiden tot betere uitkomsten voor de patiënt.

Ik hoop na het afronden van mijn promotie onderzoek in opleiding te gaan bij de Interne Geneeskunde en me uiteindelijk als internist oncoloog verder te kunnen inzetten voor wetenschappelijk onderzoek binnen de oncologie.