Ik ben Christel Zwemmer en samen met mijn man en studerende zoon woon ik in Santpoort-Zuid. Sinds 2014 heb ik een eigen praktijk voor Outdoor Lifecoaching, Mindfulness en Zelfcompassietraining. Hierbij ervaar ik dagelijks wat liefdevolle begeleiding, mindfulness en zelfcompassie voor een ander kan betekenen.

Eind 2016 ben ik getroffen door borstkanker. Hierdoor heeft het jaar 2017 voor mij in het teken van ziek zijn en herstel gestaan. Met compassievolle zelfzorg heb ik weer balans in mijn leven en weet ik als geen ander hoe belangrijk Mindfulness, (zelf)compassie, liefdevolle begeleiding en de helende kracht van de natuur is.

Na de diagnose borstkanker verandert je hele wereld. Velen worstelen met emoties of gedachten zoals angst, verdriet, somberheid en onzekerheid. Niemand wil de enorme veranderingen, die je ongevraagd krijgt opgelegd. Maar de diagnose is een feit en daarmee komen ook de bijbehorende emoties en gedachten. Mindfulness en zelfcompassie helpen je om stappen te zetten in je nieuwe toekomst met een accepterende, liefdevolle en niet-oordelende houding. De onderliggende gedachte is dat ieder mens geneigd is nare gevoelens en gedachten te vermijden, weg te drukken of overmatig te gaan piekeren. Dit heeft vaak een averechts effect. Het is mogelijk te leren omgaan met onzekerheid, de ziektegevolgen te accepteren en oplossingen te vinden voor de veranderingen en beperkingen waarmee jij, en je omgeving moet leren leven.

Het gevecht tegen emoties of gedachten die je liever niet wilt hebben, kost energie en is niet te winnen. Sterker nog: de worsteling levert meer ellende op. Hoe meer je probeert negatieve emoties eronder te houden, hoe sterker ze worden. Met mindfulness en zelfcompassie leer je uit dit gevecht te stappen en leer je datgene te zien dat je niet kunt veranderen. Dit maakt ruimte vrij om tijd en energie te investeren in de dingen die werkelijk belangrijk voor je zijn in jouw nieuwe wereld.

Het is mijn passie en missie om iedereen een waardevol leven te laten leiden. Jou te leren omgaan met de ongemakken die zich hebben aangediend en de mentale weerbaarheid te versterken. Samen stappen zetten in jouw nieuwe toekomst!