Borstkankersymposium

Stap in de Nieuwe Wereld

5 oktober 2019 vond de vijfde editie plaats van het Borstkankersymposium georganiseerd door Stichting Jij Speelt de Hoofdrol. Ook dit jaar waren we te gast op Landgoed Zonheuvel in Doorn.  Het symposium ‘Van patiënten voor patiënten’ stond in het teken van ‘Stap in de nieuwe wereld’. Naast extra aandacht  voor het gezin dit jaar ook een apart programma voor partners en relaties van kankerpatiënten,

Ook dit jaar weer aandacht voor de bekende thema’s zoals o.a. vermoeidheid en hormoontherapie. Daarnaast een aantal nieuwe thema’s die het bezoeken meer dan waard waren waaronder een bijdrage van de Hartwig Medical Foundation. Naast extra aandacht voor het gezin en een apart programma voor partners en relaties van kankerpatiënten, ook dit jaar wederom rondetafelsessie over Kanker en Arbeid. Ticketprijs: € 25.

Borstkankersymposium 2019

Op het moment dat je de diagnose Borstkanker te horen krijgt, verandert je wereld voor altijd. Relaties veranderen. Bijvoorbeeld met een partner, goede vrienden, collega’s of werkgever. Je ervaart verandering in energie. Je verliest (soms) autonomie. Afhankelijk van prognose, behandelplan, genezing, wordt de nieuwe wereld steeds opnieuw een beetje anders. Dan veranderen waarden en jij verandert mee. Dat kan lastig zijn.

Mogelijk kun je, nu of straks, niet meer alles doen wat je gewend was. Bereid jij je daar op voor? Welk werk doe je? Kan je dat blijven doen zoals je gewend was? Wie helpt je bij deze ontdekkingstocht?  Schakel jij je omgeving in zoals je partner, specialist, huisarts, vrienden, familie, collega’s? Het ís logisch dat anderen je helpen om jouw doel te bereiken. Dit waren de vragen op 5 oktober.

DE VRAGEN ZIJN :
• Wat verandert er als je borstkanker hebt (gehad)?
• Kijk je anders naar de wereld, naar mensen in je omgeving?
• Hoe zien zij jou?
• Wat is de taak van de arts en andere specialisten?
• Hoe kunnen ze helpen je deze stappen te (laten) zetten?

Bekijk hier onze special Borstkankersymposium 2018 in een prachtig online magazine.

Bekijk hier het verslag van het Borstkankersymposium 2018 via deze mooie video impressie.

Wie stonden er in 2019 allemaal voor je klaar?

MICHELLE VAN IERSEL
YESS BENIERS
MONIQUE MULDERS EN JIKKE GÖBEL

Kanker overwonnen, maar werken blijft nog jaren lastig

Werkgevers hebben te weinig begrip voor werknemers die in het verleden kanker hebben gehad. Ex-kankerpatiënten kampen na hun behandeling vaak nog met vermoeidheid en andere klachten.  Gelukkig gaat het ook regelmatig goed maar er zijn werkgevers en collega’s die onvoldoende rekening houden met patiënten en ex-patiënten. Dit blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Federlantie van Kankerpatiëntenorganisatiesker  (NFK) onder 3600 ex-kankerpatiënten.

Elk jaar krijgen bijna 40.000 werknemers de diagnose kanker. Een kwart van deze werknemers krijgt uiteindelijk ontslag.  Hoe zorg je dat je gehoord wordt? Een zestal professionals zaten klaar om vragen te beantwoorden. Inmiddels een vast onderdeel op de agenda van het Borstkankersymposium: de rondetafelsessies Kanker & Arbeid.

De inhoud

Interactieve workshops met ervaringsdeskundigen en specialisten.
Relevante thema’s waar jij direct iets aan hebt.
Genoeg rust momenten om de informatie te verwerken en met lotgenoten van gedachten te wisselen.
Ook jouw partner is van harte welkom.
Mogelijkheid tot deelname aan speciale workshops over Kanker & Arbeid.

De beleving

Gezonde en heerlijke lunch.
Uitstekende sfeer en laagdrempelig.
Veel service en begeleiding op de dag zelf door een zeer gemotiveerde groep van vrijwilligers.
Ophaalservice mogelijk vanaf treinstation.
Mooie locatie in een mooie rustgevende omgeving.
Gratis parkeergelegenheid.

“Het belang van dit symposium is het lotgenotencontact. Ik heb weer ervaren hoe waardevol het is voor mensen die in hetzelfde proces zitten en hetzelfde hebben meegemaakt om met elkaar te kunnen delen”.
Maaike Schuurman
BVN (spreker)

Onze donateurs

Onze standhouders

Onze partners