Borstkankersymposium 2018

Word jij gehoord?

Word jij gehoord?

6 oktober 2018 vindt de vierde editie plaats van het Borstkankersymposium georganiseerd door Stichting Jij Speelt de Hoofdrol. Dit jaar zijn we te gast op Landgoed Zonheuvel in Doorn. Het symposium ‘Van patiënten voor patiënten’ staat in het teken van ‘Gehoord worden’. Gehoord worden als patiënt, als partner, als moeder, vader, als werknemer. Vorig jaar door de deelnemers in de enquete aangegeven als het thema voor dit jaar. Ook dit jaar weer met een aantal bekende thema’s zoals vermoeidheid en cognitieve problemen. Naast extra aandacht voor de consequenties van borstkanker voor het gezin dit jaar wederom 6 verschillende rondetafelsessie over Kanker en Arbeid.

Gehoord worden door je zorgverleners is een vereiste om te kunnen beslissen over je behandeling.  Gehoord worden door je werkgever, je collega’s, je bedrijfsarts is net zo belangrijk. Daarom besteden we ook dit jaar weer volop aandacht aan waar je als werknemer tegen aan loopt als je de diagnose kanker krijgt.  Werken na kanker geeft weer structuur aan je leven maar kan tegelijkertijd confronterend zijn. Gaat het niet allemaal veel te snel? Houden ze wel voldoende rekening met me?  Deze ronde tafelsessies geven handvaten bij het hervatten van werk tijdens en na de medische behandelingen. Bekijk ook even in een oogopslag de verschillende sessies.

Borstkankersymposium 2018

Een op de zeven vrouwen krijgt te maken met borstkanker. Ook bij mannen komt deze vorm van kanker in toenemende mate voor. Steeds meer mensen overleven borstkanker en leven daarna lang(er) door. De mogelijke gevolgen van de behandeling van borstkanker op de lange termijn worden daardoor ook meer zichtbaar. Sommige klachten ontstaan al tijdens de behandeling, andere treden soms pas jaren na de behandeling op.  Aan het begin van de mallemolen waar je in terecht komt na de diagnose borstkanker, is het heel belangrijk dat je het gevoel hebt, dat zorgverleners naar je luisteren. Maar ook jaren later wanneer je met late gevolgen te kampen hebt, wil je gehoord worden. Het Borstkankersymposium staat dit jaar in het teken van ‘Word jij gehoord’ en is voor iedereen die te maken heeft met borstkanker en de (late) gevolgen van de behandeling, patiënten, partners, kinderen. Deelnemers betalen slechts € 25 voor het programma, parkeren, lunch en koffie/thee en ontvangen vier edities van het Jij Speelt de Hoofdrol Magazine gedurende het jaar.  Tevens ontvangen deelnemers een goodiebag.

Wie staan er allemaal voor je klaar?

Kanker overwonnen, maar werken blijft nog jaren lastig

Werkgevers hebben te weinig begrip voor werknemers die in het verleden kanker hebben gehad. Ex-kankerpatiënten kampen na hun behandeling vaak nog met vermoeidheid en andere klachten.  Gelukkig gaat het ook regelmatig goed maar er zijn werkgevers en collega’s die onvoldoende rekening houden met patiënten en ex-patiënten. Dit blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Federlantie van Kankerpatiëntenorganisatiesker  (NFK) onder 3600 ex-kankerpatiënten.

Elk jaar krijgen bijna 40.000 werknemers de diagnose kanker. Een kwart van deze werknemers krijgt uiteindelijk ontslag.  Hoe zorg je dat je gehoord wordt? Een zestal professionals zitten voor je klaar om je vragen te beantwoorden. Inmiddels een vast onderdeel op de agenda van het Borstkankersymposium: de rondetafelsessies Kanker & Arbeid.

 • For me the borstkankersymposium brought me knowledge that gives me the power in fighting cancer. The more you know, the easier it is. Less fear and I can plan ahead.

  Alan Herbert Author of The Pink Unicorns of Male Breastcancer
 • “Het belang van dit symposium is het lotgenotencontact. Ik heb weer ervaren hoe waardevol het is voor mensen die in hetzelfde proces zitten en hetzelfde hebben meegemaakt om met elkaar te kunnen delen”.

  Maaike Schuurman BVN (spreker)
 • “Juist voor mensen die niet op de website van de Borstkankervereniging kijken en die niet naar dit soort bijeenkomsten gaan is het heel erg belangrijk dat ze toch van dit soort initiatieven horen zodat ze de volgende keer misschien toch een keer gaan nadenken van misschien moet ik daar eens wat meer zelf initiatief gaan nemen”.

  Arjen Witkamp Oncologisch Chirurg UMCU (spreker)
 • Afgelopen zaterdag heb ik ervaren als een warm bad. Wat een goed initiatief was dat om dit symposium te organiseren! Uit ervaring weet ik een beetje wat er komt kijken bij een dergelijke organisatie; echt petje af hoor! Ik ga ook zeker in mijn omgeving [Rivierengebied] jullie initiatief promoten, zodat er volgend jaar veel meer stoelen bezet zijn. In Gorinchem was men niet op de hoogte; via ‘t VU werd ik er op gewezen. Ik zie met belangstelling uit naar de informatie op jullie site.

  Hanny Vreekamp Spijk
De inhoud
De inhoud
Interactieve workshops met ervaringsdeskundigen en specialisten
Relevante thema’s waar u direct iets aan heeft
Genoeg rust momenten om de informatie te verwerken en met lotgenoten over van gedachten te wisselen
Ook uw partner is van harte welkom
Mogelijkheid tot deelname aan speciale workshops over Kanker & Arbeid
De beleving
De beleving
Gezonde en heerlijke lunch
Uitstekende sfeer en laagdrempelig
Veel service en begeleiding op de dag zelf door een zeer gemotiveerde groep van vrijwilligers
Ophaalservice mogelijk vanaf treinstation
Mooie locatie in een mooie rustgevende omgeving
Gratis parkeergelegenheid

Onze donateurs

Onze standhouders

Onze partners

Bekijk hier onze special Borstkankersymposium 2018 in een prachtig online magazine.

Borstkankersymposium 2018

Bekijk hier het verslag van het Borstkankersymposium 2017 via deze mooie video impressie.

Contact

We zijn op dit moment niet online. Laat een bericht achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

0