PERSBERICHT


NIJEMIRDUM – 6 oktober a.s. vindt voor de vierde maal het landelijke Borstkankersymposium plaats. Van Patiënten voor patiënten. Een jaar lang hebben de vrijwilligers van Stichting Jij Speelt de Hoofdrol zich ingezet om weer een dag te organiseren voor vrouwen en mannen die borstkanker hebben of hebben gehad. Het thema van dit jaar is GEHOORD WORDEN. Gehoord worden als patiënt, als partner, als werknemer.

 

‘Als je de behandeling achter de rug hebt, en je loopt de deur van het ziekenhuis niet meer plat, dan zijn er minder mensen die beseffen datje als (ex) patiënt nog kunt worstelen met alle late gevolgen die de behandeling van borstkanker met zich mee kan brengen. Wat zie jij er goed uit! Hoe zo ga je niet mee op familieweekend, je bent toch weer beter. Begrip is soms ver te zoeken maar kun je dat mensen soms kwalijk nemen. Weten ze wel hoe het met je gaat? Hoe zorg je ervoor dat je als patiënt gehoord wordt?

Tijdens het Borstkankersymposium hebben we een aantal vaste onderwerpen zoals Chemobrains, Hormoontherapie, Late Gevolgen na Borstkanker. Daarnaast zijn verschillende ronde tafel sessies over Kanker en Arbeid inmiddels een vast onderdeel binnen het programma. Medisch specialisten, onderzoekers, coaches en heel veel (ex) patiënten werken belangeloos mee om een leerzame dag aan te bieden aan (ex) borstkankerpatient. Kennis en ontmoeting staan centraal.

 

De deuren van Landgoed Zonheuvel in Doorn zijn op zaterdag 6 oktober geopend vanaf 10 uur ’s ochtends. Kijk voor meer informatie op www.borstkankersymposium.nl

 

EINDE PERSBERICHT

 

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie:

Sabine Wernars, swernars@jijspeeltdehoofdrol.nl 06-21 288248

Saskia Koopmans, skoopmans@jijspeeltdehoofdrol.nl,

 

Stichting Jij Speelt de hoofdrol is een ANBI Stichting

Nij Amerika 19| 8566 AL Nijemirdum

 

www.jijspeeltdehoofdrol.nl www.borstkankersymposium.nl  | www.kankerenarbeid.nl