Pink Unicorns of Male Breast Cancer

The Pink Unicorns of Male Breast Cancer werd vorig jaar tijdens het tweede Borstkankersymposium door de organisatie van het borstkankersymposium uitgereikt aan de in Friesland woonachtige Alan Herbert.  The Pink Unicorns of Male Breast cancer gaat over een man, die in 2012 te horen krijgt dat hij Borstkanker heeft. Alan F. Herbert, auteur van het boek Pink Unicorns of Male Breast cancer wil met zijn boek aandacht vragen voor het feit dat ook mannen borstkanker kunnen krijgen.

Relatief gezien overlijden meer mannen dan vrouwen aan borstkanker.  Dit, terwijl borstkanker bij mannen makkelijk te ontdekken  en makkelijker te behandelen is. Borstkanker zaait makkelijk uit bij mannen. Daarom is een vroege diagnose van borstkanker bij mannen essentieel. Maar hoe kan borstkanker bij mannen in een vroeg stadium worden ontdekt, wanneer mannen zelf niet weten dat ze het kunnen krijgen?

Onder meer door steun van Stichting Jij Speelt de Hoofdrol kon zijn boek worden uitgebracht en awareness worden gecreëerd voor het feit dat ook mannen borstkanker kunnen krijgen. In the UK is deze awareness ook hard nodig.

Het boek dat op dit moment alleen nog in het Engels te lezen is, is genomineerd voor de Engelse People Book Prize. Help je mee om the Pink Unicorns of Male Breast Cancer te laten winnen? Stem op Alan en klik hier.